63 ОУ "Черноризец Храбър" в кв. Дружба, София
училището
63 ОУ "Черноризец Храбър" в кв. Дружба, София
танц
Нека има поводи за празник и творчески изяви на децата
сортиране в групи
А ето как се прави сортиране в групи
сортираме
Да сортираме заедно
ръководството за учителя
Специално разработено ръководство за учителя под формата на сценарий
пълна зала
Хубаво е в квартала да има училище, което всички харесват
представяне на учителки
Представяне на част от учителките
преди танца
Вълнения преди излизане на сцената
на дъската е приятно
На дъската е приятно
малки и големи заедно
Малки и големи заедно
и най-малките могат
И най-малките могат
ден на вдигнатите ръце
Ден на вдигнатите ръце
всички можаха да работят на дъската
Всички успяха да работят на дъската - и то с желание
учителката показва
Добрият учител обяснява и показва нагледно
63 ОУ "Черноризец Храбър" в кв. Дружба, София Нека има поводи за празник и творчески изяви на децата А ето как се прави сортиране в групи Да сортираме заедно Специално разработено ръководство за учителя под формата на сценарий Хубаво е в квартала да има училище, което всички харесват Представяне на част от учителките Вълнения преди излизане на сцената На дъската е приятно Малки и големи заедно И най-малките могат Ден на вдигнатите ръце Всички успяха да работят на дъската - и то с желание Добрият учител обяснява и показва нагледно

Ден на вдигнатите ръце: с JUMP Math и през новата учебна година

Съботно утро, ясно и свежо. В 163-то основно училище „Черноризец Храбър“ в кв. Дружба, София всичко кипи от живот (по „Том Сойер“). Родители, деца, учители и гости се събират за Деня на отворените врати, в който бъдещите първокласници се запознават с учителките си, с класните стаи и заниманията, които правят училището различно и специално.

Един от тези привлекателни моменти е възможността математиката да се изучава по JUMP Math – системата, която прави математиката лесна и любима за всяко дете. Лесното обаче не означава повърхностно или недостатъчно. Системата адаптирана така, че да отговаря на заложеното в българската учебна програма и дори го надвишава. Знания и умения се изграждат на малки стъпки, с много упражнения, специално разработени под формата на подробен „сценарий“ за учителя от канадски математици и когнитивисти. Системата създава и нови отношения дете-учител, дете-дете, учител-клас, както и цялостна положителна нагласа към ученето.

Г-жа Румяна Караваневска е една от учителките, които в Деня на отворените врати, демонстрират по малко от това, което се случва е училището. Тя преподава по JUMP Math вече втора година. В края на учебната година изпраща своя 4-ти клас и се подготвя да посрещне първокласници. Признава, че в началото й е било много трудно, но е готова да поеме новия си първи клас, с който да започне подготовката с JUMP от самото начало. Трудно е, но я движи амбицията да помогне на децата да се научат да мислят самостоятелно, да разбират материала в дълбочина и да бъдат възможно най-креативни.

Екипът обучители и методици на JUMP Math ще продължи да подкрепя г-жа Караваневска и всички останали JUMP учители от София и страната с посещения, обратна връзка, редовни уебинари и допълнителни обучения, изграждане на професионална мрежа. Всички учители имат нужда от много подкрепа, а тези които се осмеляват да прилагат нещо ново, от още повече.

Благодарим за възможността да присъстваме на празника. На добър час на новите първокласници с JUMP Math!