Контакти
Малко повече за Олга

olga-ninova-trayanovaОлга се присъединява към Институт за прогресивно образование, защото вярва че образованието е най-силното оръжие за промяна и развитие, с което човечеството разполага.

Олга завършва бакалавърска степен по Реклама  и връзки с обществеността и магистърска степен по Социална комуникация в университета на Rey Juan Carlos в Мадрид. През 2011 се присъединява към първия випуск учители по програмата „Заедно в час“ и преподава две години английски език, испански език и история на изкуството в прогимназиален и гимназиален етап. По време на програмата тя придобива педагогическа диплома от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и се ангажира с менторство и подкрепа на младежи в неравностойно положение във фондация „Стъпка за България“. В партньорство с алумни по програмата „Заедно в час“ Олга е един от основателите на „Лятната Академия за умения Ние Заедно“, която две поредни лета развива умения на 21 век у ученици и ангажира родителите и училищната общност в образователния процес. http://www.niezaedno.com/

Поле на интерес за Олга е интегрирането и развиване на умения и компетентности за учениците в преподаването и учебната програма в училище. Именно затова се включва като мениджър на проекта „Teach for Skills“ по програмата Еразъм + “Умения на 21 век – Партньорства между учители в Европа“ или “Teach for Skills”, която стартира през януари 2015 като партньорство между тридесет учители и техните ученици от Латвия, Естония, Испания и България с цел развиване на умения на 21 век и международен и културен обмен в партниращи си класни стаи. През август 2016 проектът приключи с изградена специално за целите си онлайн група в европейския портал на E – twinning ( www.etwinning.net ). В отворената група на E-twinning Teach for Skills могат да бъдат намерени всички материали и проектни планове, които да се използват от по-широката учителска и образователна общност.

Oт началото на 2016 Олга е част от екипа на Института за прогресивно образование и работи като мениджър професионално развитие на учителите на ИПО и тези, работещи със системата за преподаване на математика JUMP Math. Тя отговаря за обученията и методическата подкрепа на над 100 учители с близо 2000 ученици, преподаващи по системата през 2016-2017, като интегрира най-иновативните образователни методи и инициативи.