IMG 20211201 140556

JUMP Math методическа подкрепа за учителите – отново на живо

Един от най-ценните елементи в работата с JUMP Math методиката е професионалното развитие на учителите. Всеки нов учител по JUMP Math през първата година на преподаване също учи заедно с учениците си. Но потопят ли се веднъж в света на JUMP Math, и учителите и учениците обикват математиката и тази любов неусетно се превръща в суперсила за цял живот. Учителите разполагат с богата палитра от ресурси и инструменти, а децата изграждат увереност и учат с интерес и радост. JUMP Math е съвкупност от три взаимно допълващи се елементи: учебни материали, педагогическа философия и методическа подкрепа. Въздействието на програмата е още по-силно, когато учителите посвещават време за споделяне, наблюдение и рефлексия на уроците си. Нашият екип подкрепя учителите вече 10 поредни години с методически насоки, ресурси и консултации, като винаги сме се стремили да сме близо до Вас и да споделяме опит и добри практики, макар и в онлайн условия. Изключително ценно и важно за нашата общност е да сме обратно в класните стаи в подкрепа на JUMP Math учителите.

На 1-ви декември 2021 г. посетихме педагогическия екип на ЧЦДГ „Мила“, София. Постоянството и отдадеността на този прекрасен екип дават чудесни резултати. Колегите преподават с JUMP Math над 5 години. Децата са в 3 групи, като от 5 годишни започват да навлизат в математиката с желание и мотивация. Бяхме изключително щастливи да видим радостта в очите им, която отключва невероятната способност да се учат и разбират с лекота математически концепции дори от материала за 2-ри клас.

„Много добре, много добре, йееее!“

Разбира се, продължаваме и поредицата онлайн уебинари в подкрепа на учителите по JUMP Math, стартирана преди години от нашият Председател и Ръководител образователни програми Олга Нинова-Траянова, надградена с чудесните презентации през изминалата година от Лилия Стоилова, педагогически лидер на „Български прогресивни училища“ и наш колега и съмишленик вече 10 години. Тази година, със свежа енергия към екипа ни се присъедини и колегата Елена Генчева – невероятен педагог, начален учител от ОУ „Граф Н. Игнатиев“, с. Граф Игнатиево, обл. Пловдив, един от първите JUMP Math учители в България, консултант и обучител. Елена вече проведе първите два тематини уебинара по класове на 24-ти и 25-ти ноември 2021 г. за учителите в JUMP Math общността на тема „Стратегии за аритметични действия“.

Очаквайте и следете предстоящите дати от поредицата уебинари по класове през януари 2022 г., които ще публикуваме на Фейсбук страницата ни и в групата JUMP Math учители в България.

Вече сме определили и датите на първото обучение от новия обучителен сезон 2022 за подготовка на нови учители по JUMP Math, затова бързаме да Ви поканим да се включите или да поканите колеги на предстоящото обучение „JUMP Math – иновативна система за преподаване на математика“, което стартира на 17 януари 2022 г. с неприсъствена част и продължава на 1-ви, 2-ти и 3-ти февруари 2022 г. присъствено онлайн синхронно в електронна среда.

Екипът ни е на разположение за заявки за посещения в детските градини и училищата партньори по програма JUMP Math.

Ще се радваме да се видим отново на живо!