Семинар за директори „Ползите от JUMP Math методиката“

Семинар за директори „Ползите от JUMP Math методиката“

Дата/Час
23/06/2022
15:30 - 16:45

Категории


Уважаеми директори и образователни експерти,

Каним Ви на отворен онлайн семинар, посветен на ползите от програма JUMP Math за българските учители, ученици и училища.

Семинарът е предназначен за директори от държавни, общински и частни училища и детски градини и за образователни експерти, които се интересуват от прилагане на иновативни методи за преподаване на математика в ПГ, 1-ви, 2-ри, 3-ти, 4-ти и 5-ти клас.


За какво ще говорим?

Ще говорим за натрупания опит и ползите от прилагането на JUMP Math от учителите в българските училища през изминалите 11 години .

Ще Ви запознаем с философията и принципите на JUMP Math.

Ще представим възможностите за прилагане на методиката под различни форми в училище.

Ще Ви покажем как може да кандидатствате пред МОН за Иновативно училище с иновация JUMP Math.

Ще Ви разкажем за обученията за учители и за предстоящото обучение „JUMP Math – иновативна система за преподаване на математика“, за 2 кредита, което стартира на 11 юли 2022 г.

Ще отговорим на Вашите въпроси за програма JUMP Math.


Водещи на семинара

Водещи на семинара ще са Олга Нинова-Траянова, Елена Генчева и Биляна Найденова директор на иновативно училище с JUMP Math.

Олга Нинова-Траянова е Председател на „Институт за прогресивно образование“, Ръководител образователни програми и квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти, образователен експерт, педагог, обучител на учители с дългогодишен опит.

Елена Генчева е JUMP Math учител с над 8-годишен опит,  сътрудник методическа подкрепа, асистент обучител на учители по JUMP Math и сътрудник в адаптирането на учебни материали по JUMP Math.

Биляна Найденова е педагог и директор на 170 СУ „Васил Левски“, Нови Искър, иновативно училище с JUMP Math, активен и
дългогодишен участник в общността на JUMP Math.


Организационни детайли

Семинарът е безплатен и ще се проведе онлайн, през платформа ZOOM, на 23 юни 2022 г., от 15:30 – до 16:45 ч.

За да участвате е необходимо само да се регистрирате с Вашето име и имейл.

Информация за програма JUMP Math

  • JUMP Math е иновативна програма за обучение по математика, посветена на развитие на потенциала на всяко дете и изграждане на увереност при обучението по математика. JUMP Math е разработена от канадския математик и автор Dr. John Mighton  през 1998 г., а днес е призната за образователна иновация и се радва на широка популярност в световен мащаб, а от 2010 г. и в България. Досега сме обучили над 1600 учители, а над 20 000 деца са учили математиката с радост с учебните материали на JUMP Math, под различна форма.
  • JUMP Math е изключително ценен ресурс за учителите с подробно разписани сценарии на уроците, възможност за следване на темпото на децата, насърчаване чрез насочено откривателство и даване на постоянна обратна връзка, учи се в окуражаваща и подкрепяща среда, изгражда се силна мотивация за учене. Учителите получават методическа подкрепа и допълнителни ресурси през учебната година.
  • 10 години силата на JUMP Math помага на учениците в България да говорят с увереност и любов езика на математиката – уникална база за развитие на потенциала им във всички STEM направления. Програмата JUMP Math е подходяща за всички ученици, защото се фокусира върху индивидуалния подход и развива универсални умения за мислене. По JUMP Math се преподава в общински и частни училища и детски градини, в частни школи и занимални, работи се индивидуално с много ученици, вкл. на ресурсно подпомагане, както и се използва от много родители у дома.
  • Изгражда универсални умения и ценни нагласи у децата за цял живот – учи се с радост, концентрация и разбиране, развива самостоятелни, мислещи и кооперативни личности, търсещи, уверени, инициативни, с нагласа за развитие и успех.

Присъединете се към JUMP Math общността, за да помогнем заедно на децата да открият суперсилата на математиката, която ще им служи за цял живот!

Ще се радваме да ни помогнете тази информация да достигне до всички, които се интересуват от JUMP Math.

Очакваме Ви!


Пълен запис от семинара: