Безплатно обучение за учители и училищни психолози „Програма за учители за развиване на умения за позитивна самооценка и увереност у учениците“ – 1 кредит, онлайн, октомври – ноември 2022 г.

Безплатно обучение за учители и училищни психолози „Програма за учители за развиване на умения за позитивна самооценка и увереност у учениците“ – 1 кредит, онлайн, октомври – ноември 2022 г.

Дата/Час
15/10/2022 - 20/11/2022
Цял ден

Категории


„Програма за учители за развиване на умения за позитивна самооценка и увереност у учениците“ е обучителна програма, одобрена от МОН със Заповед РД 09-3556/13.07.2022 г., с УИН 90930067.

 

НОВО!!! СТАРТИРА БЕЗПЛАТЕН ОБУЧИТЕЛЕН КУРС, В РАМКИТЕ НА ПРОЕКТА ЗА САМОУВЕРЕНОСТ НА DOVE „ВЕРНИ НА СЕБЕ СИ“.

ОБУЧИТЕЛНАТА ПРОГРАМА ЩЕ БЪДЕ ДОСТЪПНА ЗА 80 УЧИТЕЛИ, РАЗПРЕДЕЛЕНИ В 4 ГРУПИ.

Под мотото „Верни на себе си“, програмата ще подкрепи педагогическите специалисти в усилията им за изграждане на умения у учениците за разпознаване на емоциите им, за придобиване на увереност в своята личност и физическо съзряване, за преодоляване на ситуации на натиск и за извличане на повече радост от личното си и интелектуално развитие. Целта е младежите, подкрепени от своите учители, да могат да разпознават и да се противопоставят на глобалния натиск за красота и да изградят увереност в себе си и в начина, по който изглеждат.

Обученията се организират в партньорство с „Академия за родители“.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА ОБУЧЕНИЕТО ТУК

 

ВАЖНО! ПОРАДИ ГОЛЕМИЯ ИНТЕРЕС КЪМ ПРОГРАМАТА, ГРУПИТЕ СА ВЕЧЕ ЗАПЪЛНЕНИ И РЕГИСТРАЦИОННАТА ФОРМА Е ЗАТВОРЕНА. МОЖЕТЕ ДА ЗАЯВИТЕ ИНТЕРЕС ЗА ТАЗИ ТЕМА ИЛИ ЗА ДРУГИ ОБУЧЕНИЯ НА ИПО В ЗАЯВКА ЗА ИНТЕРЕС НА СТРАНИЦАТА НИ „УЧИЛИЩЕ ЗА УЧИТЕЛИ“.


ФОРМАТ НА ПРОГРАМАТА

ЧАСТ I – ПОДГОТВИТЕЛНА НЕПРИСЪСТВЕНА ЧАСТ (4 академични часа) -самостоятелна работа с обучителни материали;

ЧАСТ II – ПРИСЪСТВЕНА ЧАСТ (8 академични часа) – присъствено синхронно в електронна среда, в рамките на 2 дни в онлайн платформа Zoom;

ЧАСТ III – НЕПРИСЪСТВЕНА ЧАСТ (4 академични часа) – изпълнение на практическа задача и завършване на обучението.


ОРГАНИЗАЦИОННИ ДЕТАЙЛИ

Обучението е подходящо за учители от гимназиален и прогимназиален етап, училищни психолози и педагогически съветници.

Регистрационната форма дава възможност за избор на една от посочените 4 опции – 4 групи с фиксирани дни и време за включване в задължителната онлайн присъствената част на обучението. Всяка група е с капацитет до 20 участници и при достигане на тази бройка регистрацията се затваря. Обучението ще бъде достъпно за общо 80 участници.

Важно!!! При запълване на групата, която сте избрали, поради едновременно записваме на няколко участници, организаторите ще Ви уведомят в рамките на същия ден, за да изберете друга група.
При запълването на всички групи, организаторите ще запазят Вашите данни, за да Ви поканят за участие, в случай на отпадане на записан преди Вас участник.

Група 1

Регистрация: до 14 октомври 2022

Част I: 15-20 октомври 2022

Част II: 21-22.10.2022 – 21.10.2022 от 14:00-17:00; 22.10.2022 от 9:30-12:30 ч.

Част III: 23 октомври – 6 ноември 2022

Група 2

Регистрация: до 20 октомври 2022

Част I: 21-27 октомври 2022

Част II: 28-29.10.2022 – 28.10.2022 от 14:00-17:00; 29.10.2022 от 9:30-12:30 ч.

Част III: 30 октомври – 13 ноември 2022

Група 3

Регистрация: до 23 октомври 2022

Част I: 24 октомври – 1 ноември 2022

Част II: 2-3.11.2022 от 14:00-17:00 ч. и двата дни

Част III: 4 -20 ноември 2022

Група 4

Регистрация: до 1 ноември 2022

Част I:  2 – 8 ноември 2022

Част II: 9-10.11.2022  от 14:00-17:00 ч. и двата дни

Част III: 11- 27 ноември 2022


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБУЧЕНИЕТО

Програмата е планирана с практическа насоченост и богат набор от стратегии, дейности и техники, които педагозите да използват, за да преведат учениците по пътя на самоувереността, високата самооценка и освобождаването от ненужната тревожност и социални стереотипи.
Ниската увереност, свързана с външния вид и тревожността са глобални проблеми, които засягат всеки 8 от 10 младежи в ученическа възраст. Въпреки невероятното разнообразие от външности и култури по света, много младежи се чувстват несигурни по отношение на телата си и им липсва увереност. В същото време технологиите като социалните мрежи и фотографските ефекти като ретуширането популяризират все по-невъзможни за постигане идеали за външност. Социалният натиск предизвиква обърканост и липса на самоувереност, които често въздействат и негативно върху академичните постижения на учениците.
За да подкрепи педагозите в този изключително важен момент от израстването на младежите, програмата надгражда усилията за развиване на социо-емоционалните компетентности на учениците в посока самооценка и самоувереност.

Очаквани резултати от програмата

Преминалите обучението учители ще могат да планират и организират образователно преживяване, което отговаря на социо-емоционално потребности на учениците. За завършване на обучението се предвижда участниците да проведат с учениците си една сесия в реална среда. Успешно завършилите програмата ще получат Удостоверение с 1 квалификационен кредит.


ОБУЧИТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

Милена Тодорова – психолог

Милена Тодорова

Занимава се с индивидуално консултиране и психотерапия на деца, юноши и възрастни. Има частна практика в гр. Бургас

Специализация: Позитивен психотерапевт – Висбаденска академия по позитивна психотерапия WIAP

Допълнителна квалификация:

  • Сертифициран инструктор по програмите на д-р Томас Гордън за България: Youth Effectiveness Training (Y.E.T); Teacher Effectiveness Training (T.E.T), Parent Effectiveness Training (P.E.T).
  • Треньор по групово-динамичен тренинг и организационно поведение – МВБУ
  • Консултант кариерно консултиране – GCDF
  • Медиатор – алтернативно, извънсъдебно разрешаване на спорове

Яна Алексиева – психолог

Яна Алексиева

Един от основните й фокуси е темата за взаимоотношенията между семейството и училището и как те могат да подкпрепят детето в израстването му. Яна Алексиева е изпълнителен директор на Асоциация Родители. Мотивацията й да е част от този екип е вярата й във важността на качественото образование и развитието на децата ни в среда, ориентирана към нуждите им и уважаваща личността им.

Образование, професионален опит и професионални интереси:

  • Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ със степен магистър по Детско-юношеска и училищна психология.
  • Член е на Дружеството по психология и
  • Дружеството по позитивна психотерапия.
  • Сертифициран треньор е по родителската програма „Трениране на успешни родители“, Томас Гордън.
  • През целият си трудов опит работи с деца, родители и професионалисти занимаващи се с деца.


РЕГИСТРАЦИЯ

Оналйн формата за регистрация е отворена. Запазете Вашето място в една от 4-те групи сега! Бъдете сред първите, местата са ограничени.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА ОБУЧЕНИЕТО ТУК

 

Очакваме Ви!