ЛСА 1

Днес е първият ден от „Лятната Старт Академия“ за ученици от кв. „Факултета“, София

За 5-та поредна година, нашите приятели от екипа на Лятната Старт Академия, стартираха с много вълнение тазгодишното издание на лятното приключение за учениците от квартал „Факултета“, София – „Лятна Старт Академия“!

40 деца от квартал „Факултета“ ще получат допълнителни часове по български език и математика, ще развиват своите умения, работейки по проект, ще научат повече за опазването на околната среда, всеки ден ще хапват лека закуска, ще се забавляват и ще се наслаждават на лятната ваканция по ангажиран и смислен начин.

„Институт за прогресивно образование“ участва като партньор в това преживяване, като предоставя за малките участници и техните учители учебни материали по JUMP Math, с които ще имат възможност да учат математиката с радост. Учителите са обучени да преподават по иновативната методика JUMP Math и ще изполват всички ресурси и подкрепа, които екипът ни им предоставя. За да реализира тази чудесна инициатива, „Институт за прогресивно образование“ кандидатства с проект „Попълване на пропуските в обучението по математика в Лятна Старт Академия за ученици от кв. Факултета, София, с учебни материали по JUMP Math“. Проектът се реализира благодарение на финансовата подкрепа от Фондация „Тръст за социална алтернатива“.

Академията се случва по инициатива на фондация „Заедно в час“ и с подкрепата на още много съмишленици и партньори като Френски Културен Институт, център МИР, фондация Здраве и социално развитие и много приятели, които вярват в силата на образованието да променя човешки съдби!

Лятната академия ще се проведе в общо три седмици през месец юли 2021 г. Очакваме с нетърпение интересни разкази от екипа и от малките участници 🙂


Подкрепата за Финансираната страна „Институт за прогресивно образование“ е осигурена от фондация „Тръст за социална алтернатива“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Финансираната страна „Институт за прогресивно образование“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.