Работна сесия с офиса 07102022

Вдъхновяващи моменти от партньорската среща по ITeachWell в България, под мотото „Да се справим с техностреса в образованието“ – София, 6-7 Октомври 2022

Целият месец октомври е изпълнен с изключително смислени образователни събития, в които екипът ни учатва, но за нас кулминацията беше партньорската среща по проект ITeachWell, на която Институт за прогресивно образование и колегите от 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ бяхме домакини. Международният консорциум ITeachWell работи в подкрепа на учителите в прехода им между традиционно и ИТ базирано преподаване, за да се справят с предизвикателствата на бързата дигитална трансформация, позволявайки им да реагират на техностреса и да поддържат своето благополучие. Проектът включва образователни и технологични експерти представители на учителски асоциации от Франция, Испания, Италия, Латвия и България, реализиран с финансовата подкрепа на Еразъм +.

На 6-ти октомври 2022 г. програмата беше изпълнена с поредица от образователни сесии и споделяне на добри практики от обучението чрез използване на нови технологии и иновации в образованието в офиса на ИПО. А в 90-то СУ гостите имаха възможност да се превъплътят за кратко в ролята на ученици и сами да изпитат удовлетворение от учене чрез практика в модерния раСТЕМ център. Обратната връзка, която получи училището беше за едно много високо ниво на преподаване.

На 7-ми октомври 2022 г. д-р Жан – Франсоа Стич, асоцииран професор в ICN Bussines School и ръководител на проекта взе участие като лектор на Националната конференция на ОбР Двете лица на технологиите в образованието – стрес и прогрес. По време лекцията си Жан Франсоа сподели основните тенденции за появата на технострес в учителската практика, стратегии за справяне и извличане на позитивни и подкрепящи методи на интегриране на технологиите в училище от педагозите.

За ободряване организирахме кратък тур за разглеждане на забележителностите из красиватата ни столица и изпратихме чуждестранните ни партньори заредени с хубави емоции от България.

Повече информация за международния партньорски проект с участието на ИПО – ITeachWell, може да намерите тук.


Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Тази публикация отразява възгледите само на автора и Комисията не носи отговорност за каквото и да е използване на информацията, съдържаща се в нея.