Dsc04867

Кои са малките важни стъпки, за да можем да говорим със света на езика на математиката

Партньоска инициатива на Институт за прогресивно образование и Prepodavame.bg

Щастливи сме, че организациите, посветени на общата ни кауза за осигуряване на достъп до качествено образование за всяко дете, работят в партньорство и се подкрепят по нелекия път на промяната. Плод на едно ценно за нас партньорство е поредица от публикации, посветени на любовта към необятния свят на математиката, която стартирахме на сайтовете на Институт за прогресивно образование и Prepodavame.bg.

С този анонс искаме да Ви насочим към най-новата публикация с автор Олга Нинова-Траянова, председател на ИПО/JUMP Math България, учител, обучител и образователен експерт –

Как да говорим уверено със света на езика на математиката.

Статията обобщава и дава насоки за най-важните стъпки, през които трябва да преведем учениците, така че да говорят уверено със света на езика на математиката.

Ще научите как работят основните принципи на JUMP Math – насоченото откривателство, насърчаване и позитивизъм, преподаване на малки стъпки, постоянна проверка на разбирането и постепенно повдигане на нивото. Ще разберете как можете да ги приложите в педагогическата си практика в часовете по математика.

Сигурни сме, че вече сме събудили любопитството Ви и нямате търпение да се потопите в това приятно и полезно четиво.

Статията е достъпна на сайта на Prepodavame.bg на следния линк