1
1
6
4
2
3
1 6 4 2 3

Завършиха първите обучения за култура и управление на класната стая

На 07.02.17 и 08.02.17 в Института за прогресивно образование се проведоха първите две обучения на тема “Прогресивна и позитивна култура на класната стая – как и защо?“ В тях общо се включиха близо 60 човека, сред които учители от цялата страна, преподаващи от 1 до 12 клас, няколко родители и директори.

От училището ОУ “Димитър Благоев“ във Велико Търново, редом със своя директор, се включиха цели 15 човека, а освен това имахме и силно присъствие от страна на 4 ОУ “Димитър Петров“ в Сливен, от където участие взеха почти всички учители, преподаващи в начален етап.

Участниците преминаха през интензивно еднодневно обучение, наситено с много групови занимания, обмяна на опит и практики, като си тръгнаха с голям запас от инструменти и техники, които директно да приложат в класните си стаи.

Предоставяме ви средната оценка по петобална система за обучението, която дадоха всички участници от двете обучения.

Въпрос: Средна оценка

 от 1 до 5 (най-висока)

 Как оценявате цялостно обучението? 4,85
 До каква степен бихте препоръчали това обучение на свои колеги? 4,90

 

Споделяме част от обратната връзка и коментари, които получихме от участниците.

“Благодаря за страхотното обучение! Мога да кажа, че ми беше много полезно, много интересно и много мотивиращо! Страхотни сте!“,  Анета Куманова, директор на III ОУ „Петко Р. Славейков“ гр. Търговище

“Обучението беше много полезно и наситено с информация. Надявам се да организирате и други такива обучения, които да отговарят на нуждите на учителите, както бе това.“ Д.И.

“Много полезно, с практическата си насоченост, обучение. Благодаря ви, че вливате свежест в нашата работа и ни зареждате! Благодаря ви за много детайлното и добре структурирано обучение, което много ясно и точно подрежда цялата тази много важна информация, която ни помага и улеснява!“ Л.М.

“Беше много ползотворно. Продължавайте все така! Дано по-често има такива срещи, с които да се мотивираме и усъвършенстваме!“ (анонимно)

“Стегнато, ненатоварващо, освежаващо обучение. Научих нови неща! Благодаря на екипа!“ Д.Л.

“Много щастлива съм от идеите и енергията, която предадохте на учителите днес. Благодаря!“ К.Г.

“Страхотни сте, браво, надявам се да правите и изнесени обучения по места в училищата, за да може и други цели колективи да попият от това прекрасно обучение!“ Н.Г.

“Родител съм, и макар че обучението е предвидено за учители, смятам, че дори и за родители е полезно.“  (анонимно)