Контакти
Малко повече за Олга

olga-ninova-trayanovaОлга Нинова-Траянова е председател на Институт за прогресивно образование (ИПО) от 2019 и член на сдружението от 2015 година. Олга е учител по езици в гимназиален етап, обучител, методист и образователен консултант с дългогодишен опит в сферата на подкрепата за висококачествено професионално развитие на педагози и училищни екипи.

Олга завършва бакалавърска степен по Реклама  и връзки с обществеността и магистърска степен по Социална комуникация в университета на Rey Juan Carlos в Мадрид. Започва учителската си кариера през 2011 в първия випуск на програмата „Нов път към преподаването“ към Заедно в час. В ИПО от 2016 е начело на екипа, който успешно развива иновативната методика за преподаване на математика JUMP Math и програмата „Училище за учители“, платформа за обучителни курсове за учители вписани в информационната система за квалификация на педагогически специалисти към МОН. Олга е ментор на училищни екипи по програмата „Училище за пример“ на Заедно в час.

Поле на интерес за Олга е интегрирането и развиване на умения, компетентностния подход и цялостната парадигма на прогресивното образование в училищата в България. Участва в разработване на наръчници и ресурси по темата в международни проекти и екипи в европейската платформа E-twinning. Мениджър и участник в редица международни образователни Еразъм+ консорциуми в партньорство в образователни организации и училища от Латвия, Естония, Испания, Франция, Италия и други европейски страни.

Мечтата на Олга е всеки български ученик да развие своя интелектуален и личностен потенциал, всеки български педагог да се чувства удовлетворен, подкрепен, зачетен и вдъхновен от работата в една в най-важните професии в обществото – професия учител.