Контакти
Малко повече за Младен

Младен ВълковМладен завършва магистърска програма Оптимизация и бакалавърска степен Компютърни науки в СУ „Климент Охридски“ с отлична диплома, а средното си образование в Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“,  Шумен.

В ученическите си години Младен участва в националния отбор по математика, като печели сребърен медал на Балканската олимпиада по математика през 2011 г. и сребърен медал на Младежката Балканиада по математика през 2008 г. Представител е на България в две Всерусийски олимпиади, през 2010 и 2011 г., а през 2009 г. печели Диплом 3 степен на олимпиадата Шаригин.

Носител е на два сребърни медала от международни състезания в Хонг Конг- AITMO 2007 и Тайланд- IMC 2008, а на Жаутиковската олимпиада през 2010 в Казахстан е носител на бронз.

Участник е в Математическото състезание на Дунавските страни, като през 2009 г. е със сребро, а през 2010 е със златен медал.

Капитан е на отбор в Турнира на младите математици, който печели първо място в Беларус през 2008, а в Париж – трето място през 2009 г.

Печели през 2009 г. Националния кръг на Европейското кегуру, а през 2007 г. – Националния турнир „Хитър Петър“.

На национално ниво е носител на отличия на Математическия турнир „Черноризец Храбър“ през 2002, 2003, 2004 година.

От 3 до 8 клас е в първите две места на Националния математически турнир „Академик Кирил Попов“.

Редовен участник е в ученическите конференции на УчИМИ от 8 до 12 клас с разработки, където получава редица отличия.

Като студент също е носител на много награди от Националната олимпиада по математика и други математически състезания. Носител е на трета награда от Международната олимпиада за студенти през 2012 г., през същата година печели златен медал от Олимпиадата за балканските държави. Участник е в конференции на национално и международно ниво.

През 2015 г. е отличен за Студент на годината.

Младен се присъединява към екипа на ИПО през 2015 г. като се фокусира върху редакция и адаптирането на материали по JUMP Math към българските образователни стандарти и разработката на допълнителни задачи, тестове и други ресурси за учителите по математика. Младен е редактор на българските издания по JUMP Math (2017-2018 г.) за 2-ри, 3-ти, 4-ти и 5-ти клас по новите учебни програми. Участва в екипа за обучение и методическа подкрепа на учителите по JUMP Math. През 2017 г. води школа по математика за деца в подготвителен етап към ИПО, където получава наблюдения за положителния ефект върху децата от работата с учебните материали по JUMP Math и черпи вдъхновение за подобряването и надграждането им. Участва в презентации и изнася демо уроци по JUMP Math в училища, с които ИПО партнира през годините.