Създателят на JUMP Math Джон Майтън на конференцията "Образование за бъдещето" в София

Нова награда за JUMP Math

JUMP Math, системата по която през 2015-2016 са се обучавали над 170 000 ученици, е сред шестте иновативни проекта в областта на образованието, които получиха наградите WISE (Световна среща на върха за иновации в образованието) за 2016 г.

Шестте наградени проекта от Канада, Ливан, Бразилия, Франция, Индия и САЩ са избрани сред 15 финалисти заради творческия им подход към жизненоважни предизвикателства в образованието и положителния им принос към развитието на обществото.

WISE е глобална инициатива на Фондацията за образование, наука и общностно развитие на Катар, която от 2009 г. насам отдава почит на някои от най-иновативните и ефективни практики за справяне с предизвикателствата пред образованието и обществото.

Наградените организации се присъединяват към мрежа от други успешни новаторски проекти, стават видим в глобален мащаб и получават възможност за сътрудничество на базата на различи платформи. Те получават и парична награда от по 20 хил. долара.

Информация за останалите наградени проекти можете да намерите в статията: http://www.gulf-times.com/story/515780/Six-projects-from-four-continents-bag-WISE-awards